perjantai 29. huhtikuuta 2016

Kolmen viikon rajapyykki

Eilen tuli pennuille kolmen viikon ikä täyteen. Sehän tarkoitti pennuille ensimmäistä madotuskertaa. Nyt ensimmäisellä kerralla madotan pennut Flubenol vet pastalla. Se on helppo annostella ja turvallinen käyttää. Pennut saavat kolmen päivän kuurin, kuten Ixikin. Ixin madotan Axilur 500mg tableteilla. Pennutkin saavat myöhemmillä kerroilla (5 ja 7 viikkoisina) Axilur 250mg madotuskuurin.

Pennuille aloitettiin tänään myös kiinteän ruuan antaminen. Valitsin pennuille annettavaksi nyt ensimmäistä kertaa Royal Caninin startermoussen. Aikaisemmille pentueille olen yleensä antanut jauheliha/kermaviili sekoitusta alkuun ennen siirtymistä nappulaan, mutta nyt kasvattajaystävät ovat kehuneet RC starteria niin päätin kokeilla sitä. Ainakin se maistui kaikille pennuille erittäin hyvin! Alkuun saavat vain pieniä annoksia (ei niin paljon kun napa vetää) kolme-neljä kertaa päivässä. Ixi pitää pennut myös maidoissa, joten kiinteä ruoka on vaan lisänä tässä vaiheessa. Varmaan siinä viikon päästä alan sekoittamaan starteria Purenatural puppy ruokaan, jota saavat sitten luovutusikäisenä myös mukaansa 2kg:n säkin Mustin&Mirrin pentupaketin mukana.

Pentupaketti

Kovin pennut jo touhuavat pentulaatikossa ja ottavat hyvin kontaktia ihmiseen, kun menee pentulaatikolle. Kaikkia pentuja käsitellään myös yksilöllisesti. Viikon päästä pääsee sitten jo pentuja katsomaan. Kaikki ovat tervetulleita pentuja palluttamaan, kunhan sovit vain ajan etukäteen :)