maanantai 30. toukokuuta 2016

Eläinlääkärireissulla

Tänään oltiin sitten koko poppoo Pet-Vetissä. Pennuille se oli ensimmäinen matka auton kyydillä ja matkustivat kyllä kuin vanhat tekijät. Pennut matkustivat isossa kevythäkissä farmariauton takaosassa. Ixiä ei otettu reissulle mukaan laisinkaan. Alkumatkasta hiekkatiellä kuului muutama ääntely ja sen jälkeen koko porukka hiljeni. Moottoritiellä Diiva haukkui jollekin pentuesisarukselleen, mutta hetken päästä sekin tyytyväisenä jo nukkui. Kukaan oksentanut tai kärsinyt autopahoinvoinnista. Iso plussa oli ettei kukaan myöskään tehnyt tarpeitaan matkan aikana kevythäkkiin :)

Pennuille oli varattuna sirutus, virallinen silmäpeilaus ja terveystarkastus. Eläinlääkärimme oli Elina Illukka. Elina totesi kliinisessa tutkimuksessaan seuraavaa:
Kaikilla pennuilla oli yleiskunto hyvä. Silmät ja korvat normaalit. Purenta ok, normaali saksipurenta. Sydän ja keuhkot: normaali hengitys ja sydänäänet. Raajat ja tasut: normaalit. Häntä: ok, ei koukkuhäntää. Iho ja karvapeite: normaali. Napa: Muilla ok, Tempolla todettiin pienenpieni napatyrä. Tempon kivekset tuntuivat nivuskanavan etuosassa ja Niilon kivekset eivät olleet vielä laskeutuneet. Tosin eläinlääkäri ehti nekin hetkellisesti tuntea nivuskanavassa, ennenkuin ne hävisivät piiloon. Silmäpeilauksessa kaikilla oli silmät täysin terveet. Ei huomauttamista.
Kaikki pennut saavat tarkastuksesta ja virallisesta silmäpeilauksesta todistuksen.

Eläinlääkäriasemalla kaikki pennut oli tosi rauhallisia. Nukkuivat odotusajan silmätippojen saamisen jälkeen (laitettiin silmäpeilausta varten). Jokaisen sai myös ottaa nukkumasta suoraan pöydälle. Olivat kyllä tosi reippaita pentuja. Pöydällä olemista ei jännitetty yhtään. Kotimatka sujui myös hiljaa, pentujen nukkuessa. Kotipihalla olikin sitten virtaa juosta :)